nl_NL

Pers

Jobfeed als bron voor statistische arbeidsmarktinformatie

Jobfeed is de betrouwbare bron voor relevante online vacature-informatie. Al meer dan 10 jaar monitort Jobfeed de online arbeidsmarkt en is daardoor in staat om zowel real-time als historische substantiële vacature-informatie aan te bieden. Verschillende onderzoeksinstituten en media-organisaties gebruiken Jobfeed in hun analyses en rapporten.

Statistische data

Jobfeed heeft jarenlang statistische informatie verzameld over de Nederlandse arbeidsmarkt. Sinds een aantal jaar verzamelt Jobfeed ook online vacaturedata over de Duitse en Franse markt. De vacaturedata kan worden geanalyseerd op verschillende criteria, zoals locatie, opleidingsniveau, beroepsklasse, branche, organisatie en organisatiegrootte en over tijd. Jobfeed voegt dagelijks gegevens toe, waardoor een zowel real-time als historische stand van de vacaturemarkt geschetst kan worden.

Hoe werkt Jobfeed

Jobfeed speurt constant het web af naar nieuwe online vacatureplaatsingen. Elke gevonden pagina wordt geclassificeerd als wel of geen vacature. De pagina’s die vacatures bevatten worden verzameld en opgeschoond en hieruit wordt relevante informatie onttrokken. Jobfeed categoriseert de content en verrijkt deze met informatie zoals bedrijfs- en branchegegevens. De vacatureplaatsingen worden vervolgens ontdubbeld tegen mogelijke duplicaten en doorzoekbaar gemaakt in de Jobfeed-portal.
Lees meer over het Jobfeed-proces.

Bron voor onderzoek en redactionele content

De arbeidsmarktinformatie van Jobfeed wordt gebruikt door zowel diverse onderzoeksorganisaties en de pers. Hieronder staat een aantal artikelen en rapporten waarin Jobfeed als een statistische bron voor arbeidsmarktinformatie is gebruikt.

Pers

Blogs / communities

Duitse en Franse blogs

Onderzoek / projecten

Persinformatie

Wij voorzien u graag van Jobfeed-data voor (landelijke) nieuwsartikelen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met pers@jobfeed.nl of per telefoon via 020-494 2498.

Het gebruik van artikelen en analyses die op deze site gepubliceerd staan, is toegestaan onder de volgende voorwaarden:

  • Een link naar het originele artikel is vermeld.
  • Jobfeed van Textkernel is als bron vermeld.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Vul een geldig e-mailadres in