nl_NL

Jobfeed nieuws

Betere dienstverlening met Jobfeed in Carerix

Amsterdam, 16-07-2018

Hoe een arbeidsbemiddelaar in de publieke sector met behulp van Jobfeed, geïntegreerd in Carerix, nog meer toegevoegde waarde weet te bieden.

Certus Groep houdt sinds drie jaar kantoor in het monumentale Witte Huis in Rotterdam, ooit de eerste wolkenkrabber in Europa. De arbeidsbemiddelaar richt zich op de publieke sector. Een dynamische markt met veel vraag naar tijdelijke krachten. Als centraal recruitmentsysteem gebruikt Certus Groep al jaren Carerix. Sinds een half jaar is hieraan Jobfeed toegevoegd om met meer inzicht en proactiever de overheidsmarkt te betreden.

De voordelen van Jobfeed in Carerix

✓ Meer marktinzicht
✓ Proactiever betreden van de markt
✓ Conform kwaliteitsnormen (o.a. ISO 9001)
✓ Borging van kennis en kwaliteit

Zekerheid

Certus is afgeleid uit het Latijn en betekent zekerheid. Een begrip dat aansluit bij de bedrijfsfilosofie. Certus Groep is opgericht in 2009 en profileert zich als een zekere factor en toegewijde kennispartner voor de publieke sector. “Kennis is een van onze kernwaarden en maakt ons slagvaardig”, aldus Elwin Spoel, algemeen directeur en oprichter van Certus Groep. “Certus Groep is een arbeidsbemiddelaar voor de publieke sector, vanaf schaal 9 en hoger. We hebben op dit moment elf medewerkers in dienst en detacheren gemiddeld minimaal vijftig mensen binnen gemeenten. Daarnaast helpen we jaarlijks tientallen mensen aan een vast dienstverband binnen de overheid.”

Sparring partner

Op dit moment doet Certus Groep zaken met meer dan de helft van de gemeenten in Zuid-Holland, daarnaast richten ze zich op West-Brabant en Zeeland. Later dit jaar wordt een tweede vestiging geopend in Amsterdam Zuid-Oost, waardoor het werkgebied wordt uitgebreid naar de provincies Utrecht en Noord-Holland. Spoel ziet Certus Groep echt als sparring partner voor de publieke sector. “We hebben een belangrijke adviesrol, waarin we strategisch meedenken. Sinds drie jaar verzorgen we ook loopbaanadvies. Het voordeel is dat Certus Groep de markt goed kent en weet waar schaarste is.”

Kwaliteitswaarborg

Sinds 2011 gebruikt Certus Groep het recruitmentsysteem van Carerix voor verslaglegging, digitaal factureren en het indienen van uren. Gemeenten kunnen het aantal gewerkte uren digitaal accorderen. Het grote pluspunt van Carerix is volgens Spoel dat alles naar eigen smaak is in te richten. “Bovendien sluit het recruitmentsysteem aan bij onze ISO 9001 certificering. Carerix geeft inzicht in procedures en afspraken en leidt je stap voor stap naar de juiste fase. Dit werkt erg goed en waarborgt te allen tijde de kwaliteit.”

Beter inzicht met marktdata

Sinds een half jaar gebruikt Certus Groep Jobfeed van Carerix-partner Textkernel. Jobfeed is een waardevolle informatiebron om online vacatures te analyseren en doorzoeken op bijvoorbeeld beroep, regio of opleiding. De data zijn altijd actueel, maar kunnen ook in historisch perspectief worden geplaatst.

“Dankzij de uitbreiding met Jobfeed kunnen we nog meer toegevoegde waarde bieden”, stelt Spoel.

Spoel: “Wij zijn lokaal al goed op de hoogte van wat er speelt, maar dit helpt om nog meer marktinformatie te krijgen. Bijvoorbeeld waar schaarste is, zodat we beter kunnen adviseren. Er is veel dynamiek binnen de sector als gevolg van politieke beslissingen. Door decentralisatie hebben gemeenten bepaalde taken van overheden overgenomen. Daarnaast is er een flinke vergrijzing in overheidsland en is men op zoek naar een frisse wind van mensen die goed met al deze veranderingen om kunnen gaan.”

Extra service

Posities die Certus Groep invult, vallen binnen het Fysiek domein, Sociaal domein of Bestuur & organisatie. Denk aan beleidsmedewerkers, (interim) teamleiders of verkeersdeskundigen. Jobfeed extraheert informatie als beroep, opleiding, locatie en bedrijfsnaam uit de vacatures en structureert deze binnen Carerix.

“We kunnen extra service verlenen door bijvoorbeeld alvast een balletje op te gooien binnen bepaalde relaties. Daardoor kunnen we pro-actiever de markt betreden en veel concreter mensen aanspreken die een baan zoeken. Latent zoekenden helpen aan een passende baan, daar ligt onze kracht. Denk aan mensen die over twee jaar een stap willen maken naar schaal twaalf of die graag een leidinggevende positie willen bekleden. Daarnaast hebben we met Jobfeed alle online vacatures beschikbaar om buiten de eigen beschikbare vacatures, ook andere passende functies aan te kunnen bieden. Je wilt immers zeker zijn dat je in de regio de best passende vacatures aan iemand kunt voorleggen.”

Behoud van kernwaarden

Ook voor de uitbreiding naar de tweede vestiging ziet Spoel een waardevolle rol voor Jobfeed. “Om informatie te vergaren over de nieuwe regio’s. Daarnaast hebben we in Carerix ook een aantal zaken geautomatiseerd en dat kunnen we gemakkelijk opschalen naar de nieuwe vestiging. Met de opening van het nieuwe kantoor wil Certus Groep eind dit jaar uitbreiden naar vijftien medewerkers; eind 2019 moeten dit er vijfentwintig zijn. Een flinke groei in het vooruitzicht met een mooie uitdaging: het behouden van onze kernwaarden kennis en kwaliteit. Carerix en Jobfeed zijn hierin van belangrijke toegevoegde waarde.”

Kracht van Carerix

In de zoektocht naar een geschikt recruitmentsysteem (ATS) zijn verschillende leveranciers benaderd en gevraagd om een demo. “De kracht van Carerix is het maatwerk in combinatie met een totaalpakket. Dat heeft ons uiteindelijk over de streep getrokken. Voordat we Carerix gebruikten, deden we alles handmatig. Nu kunnen we veel efficiënter werken. Dit betekent voor ons maar één keer werk om de vacatures in te voeren en vervolgens doet het systeem de rest.” Ook is Spoel erg te spreken over het Carerix partner–ecosysteem. “Dit stelt ons in staat om onderscheidend te zijn met de nieuwste technologieën op het gebied van recruitment.”

Lees meer over Textkernel’s partner Carerix.

Over Jobfeed

Textkernel’s Jobfeed is de onmisbare vacaturedatabase voor HR-professionals. De tool zoekt dagelijks, geautomatiseerd, het internet af naar nieuwe vacatures. Gevonden vacatures worden binnen Jobfeed automatisch ingevoerd en gecategoriseerd op criteria als beroep, opleiding, locatie en bedrijfsnaam. De data kan worden verrijkt met informatie als beroepsynoniemen, branche-informatie en bedrijfsgegevens. De gebruiksvriendelijke portal van Jobfeed maakt het mogelijk om eenvoudig alle vacatures te doorzoeken, analyses op te maken, sales leads te herkennen en/of vacature-alerts op in te stellen.

Meer weten over de voordelen van Jobfeed? Neem contact met ons op!

 

.

Leadgeneratie in Bullhorn met Textkernel’s Jobfeed

Amsterdam, 09-07-2018

Bullhorn-gebruikers kunnen nu gebruik maken van data over de online vacaturemarkt. De integratie van Jobfeed in Bullhorn maakt kwalitatieve leadgeneratie mogelijk, geeft inzicht in de concurrentiepositie en de markt door middel van arbeidsmarktanalyse, allemaal binnen het CRM.

AMSTERDAM – 9 Juli 2018 –  Textkernel, toonaangevend in Machine Intelligence for matching people and jobs, introduceert de uitbreiding van zijn tools voor sourcing en business development binnen Bullhorn, wereldwijd marktleider in CRM- en operationele software voor de recruitmentbranche. Met Textkernel’s Jobfeed geïntegreerd in Bullhorn krijgen recruiters toegang tot data over de complete online vacaturemarkt. Dit biedt kansen voor leadgeneratie, geeft inzicht in de concurrentiepositie en de markt door middel van arbeidsmarktanalyses.

Vind meer leads, plaats meer kandidaten – allemaal binnen Bullhorn

Via Jobfeed kunnen recruiters snel en eenvoudig direct binnen Bullhorn kwalitatieve leads vinden. Jobfeed, Textkernel’s bigdatatool voor de online vacaturemarkt, verzamelt, analyseert en categoriseert dagelijks miljoenen vacatures en slaat ze doorzoekbaar op. Dit helpt recruiters bedrijven te vinden met open vacatures en, in combinatie met Textkernel’s krachtige matchingtechnologie, interessante vacatures te matchen aan hun kandidaten – allemaal binnen Bullhorn.

“We zijn erg enthousiast dat onze bigdatatool Jobfeed nu beschikbaar is binnen Bullhorn, een toonaangevend CRM- en operationsplatform voor de uitzend- en wervingsindustrie,” aldus Gerard Mulder, Textkernel’s Chief Commercial Officer. “Onze klanten waarderen Jobfeed als een waardevolle tool om succesvol kwalitatieve leads te vinden en uiteindelijk meer kandidaten te plaatsen.”

“Jobfeed stelt ons in staat om heel snel te reageren op de markt. Dat bespaart ons niet alleen veel tijd maar geeft ons absoluut een groot concurrentievoordeel ten opzichte van partijen die geen Jobfeed hebben.” – Olfertjan Niemeijer, Managing Consultant Independent Recruiters

Plaats al je kandidaten direct binnen het ATS

Recruiters kunnen leads gevonden in Jobfeed direct matchen met hun kandidatendatabase in Bullhorn. Na het plaatsen van hun topkandidaat kunnen ze eenvoudig kansen vinden die perfect passen bij hun overige goede kandidaten. Door deze continue verkoopcyclus te creëren, kunnen recruiters hun portefeuille met bestaande klanten vergroten en de nieuwe klanten vinden. “De directe integratie van Jobfeed in Bullhorn betekent dat recruiters nog meer uit hun sourcing-inspanningen kunnen halen, op één centrale locatie”, vervolgt Mulder.

Inzicht in de markt – ontdek wat je concurrenten niet weten

Jobfeed geeft recruiters niet alleen achtergrondinformatie die helpt deals sneller te sluiten, maar geeft tevens inzicht in de concurrentie en kan zo strategische besluitvorming ondersteunen. De geavanceerde analytics helpt tevens trends en ontwikkelingen te signaleren, ontwikkelingen bij concurrenten te volgen en de eigen positie te benchmarken tegen de markt. Kennis van en inzicht in de markt helpt recruiters tot slot kansen te ontdekken bij bestaande klanten en potentiële nieuwe klanten te vinden.

“Bullhorn-gebruikers hebben al jaren de mogelijkheid Textkernel’s geavanceerde zoek- en matchingtechnologie te gebruiken binnen hun ATS,” aldus Nina Eigerman, Bullhorn’s Vice President of Alliances and Business Development. “Vanaf nu kunnen ze daarnaast Jobfeed direct in Bullhorn gebruiken om de juiste kansen voor hun beste kandidaten te vinden. Dit soort kandidaat-marketing maakt gebruik van het beste van kunstmatige intelligentie en machine learning om het aantal plaatsingen te verhogen, groei te stimuleren en de candidate experience te verbeteren.”

Textkernel’s Jobfeed bigdatatool voor leadgeneratie en inzicht in de markt is nu beschikbaar via Bullhorn Marketplace.

.

De Spaanse banenmarkt binnen handbereik: Textkernel lanceert Jobfeed in Spanje

Amsterdam, 23-05-2018

Relevante en gebruiksvriendelijke data kunnen het verschil maken in de zeer competatieve zakelijke markt van vandaag de dag. Daarom heeft Textkernel, de Europese marktleider in Artificial Intelligence en big-dataoplossingen voor HR en recruitment, een nieuwe regio aan haar product Jobfeed toegevoegd: Spanje. Jobfeed is een doorzoekbare online database die realtime online vacatures verzamelt, analyseert, structureert en doorzoekbaar opslaat in een gebruiksvriendelijke interface. De tool is voor HR-professionals uitermate geschikt voor leadgeneratie, inzicht in het recruitmentgedrag van de concurrentie en arbeidsmarktanalyse.

Een krachtige tool. Eenvoudig toegang tot accurate, waardevolle informatie

Spanje is het achtste land waarin Jobfeed is gelanceerd. HR- en recruitementprofessionals in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kunnen al langer profiteren van de voordelen van Textkernel’s big-datatool voor de online arbeidsmarkt.

Jobfeed doorzoekt dagelijks honderden Spaanse vacaturewebsites, zoals onder andere jobboards, websites van werkgevers, websites van werving- en selectiebureau’s. Gevonden vacatures worden automatisch ontdubbeld, gecategoriseerd, verrijkt en eenvoudig doorzoekbaar gemaakt in een geavanceerde en gebruiksvriendelijke online portal.

De portal biedt direct toegang tot online vacatures in Spanje, waarmee gebruikers een bijna realtime inzicht krijgen in de online vacaturemarkt. Dit maakt Jobfeed een zeer waardevolle tool voor HR- en recruitmentprofessionals.

Inzicht in de arbeidsmarkt

Data in Jobfeed helpt HR-professionals niet alleen inzicht te krijgen in het postingsgedrag van de concurrentie, maar maakt het ook mogelijk eigen vacatures te benchmaken. Dankzij de Analytics-functionaliteit kunnen op basis van historische arbeidsmarktdata trends op de Spaanse online vacaturemarkt worden blootgelegd. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld inzicht krijgen in specifieke technologieën, tools of vaardigheden die hun intrede doen op de arbeidsmarkt. Deze waardevolle informatie kan ondersteunen bij het opzetten van een (recruitment)strategie. Ook kunnen gebruikers automatisch een gedetailleerd overzicht ontvangen van zowel bedrijven die al op zoek zijn naar kandidaten met vaardigheden gerelateerd aan een specifieke technologie, als een lijst van websites waarop regelmatige vacatures gerelateerd aan die nieuwe technologie worden gepubliceerd.

Business development voor werving- en selectiebureaus

Werving- en selectiebureaus kunnen eenvoudig leads genereren met behulp van data uit Jobfeed. De recruitmentbehoefte van een prospect onderzoeken of moeilijk invulbare vacatures identificeren is heel eenvoudig en kost slechts enkele kliks. Door honderden job- en careersites scrollen om potentiële klanten te vinden is niet langer nodig; Jobfeed voorziet u dagelijks per mail van nieuwe leads. Monitor eenvoudig realtime de  online vacaturemarkt en reageer snel op de recruitmentbehoefte van (potentiële) klanten.

Verbeter outplacement

Jobfeed is uitermate geschikt als tool voor outplacement. Via een platform kunnen outplacement managers, of baanzoekers, snel en grondig honderdduizenden   vacatureadvertenties semantisch doorzoeken. Inzicht in arbeidsmarktdata in Jobfeed helpt kandidaten bij het nemen van beslissingen over hun carrièrepad.

Vraag nu een gratis testaccount aan

Om de lancering van Jobfeed Spanje te vieren, krijgt u bij het afsluiten van een jaarabonnement automatisch gratis toegang tot eind juni 2018. Voor meer informatie of een gratis testaccount, neem contact met ons op

Over Textkernel

Textkernel is gespecialiseerd in machine intelligence voor het matchen van kandidaten en vacatures. Onze meertalige cv- en vacatureparsing, semantische zoek-, sourcing- en matchingtechnologie en tool voor leadgeneratie verbeteren de candidate experience en helpen recruiters en HR-professionals sneller het juiste talent te vinden. De technologie kan geïntergreerd worden in elk systeem.

Het bedrijf is opgericht in 2001 als private commerciële R&D spin-off van onderzoek in Natural Language Processing en Machine Learning aan de universiteiten van Tilburg, Antwerpen en Amsterdam. Met efficiënte oplossingen op het gebied van HR en recruitment helpt Textkernel wereldwijd duizenden werving & selectie-, uitzendbureaus, detacheerders, werkgevers, vacaturebanken, HR-software leveranciers en outplacementbureaus slimmer en efficiënter te werken.

.

< Nieuwer | Huidige | 2 | 3 | 4 | Ouder >

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Vul een geldig e-mailadres in
Privacy statement

Een greep uit onze klanten

Wilt u de uitgebreide klantcases lezen? Bezoek de Referenties pagina.