nl_NL

Jobfeed nieuws

Covid-19 en de internationale arbeidsmarkt

Amsterdam, 06-04-2020

De status van de arbeidsmarkt in Europa en Noord-Amerika

De impact van het Coronavirus is duidelijk zichtbaar op de (inter)nationale vacaturemarkten. De grafiek hieronder toont de stand van de vacaturemarkt in negen landen in Europa en Noord-Amerika in vergelijking met begin januari 2020, op basis van cijfers uit Jobfeed.

Daaronder vind je een verdieping in de Nederlandse en Belgische vacatures geplaatst door directe werkgevers en intermediairs.

Laatste update: 27 mei 2020

  • Afgelopen week stond het vacaturevolume van Nederland op 63% en België op 69% van het volume van januari. Het lijkt erop dat de nationale feestdagen (in de week van 4 mei en 18 mei) een impact hebben gehad op het aantal vacatures. De week van 11 mei toont in beide landen een extreme piek in vacatures.
  • Met 26% van het volume van januari staat de vacaturemarkt in het Verenigd Koninkrijk er nog altijd het slechtst voor. Een lichtpuntje: het volume is voor de 2e week op een rij gestegen.
  • De Verenigde Staten toont sinds het dieptepunt op 20 april (39%) nu al vier weken op een rij een stijgende lijn, en staat op 58% ten opzichte van het volume van januari.

* De cijfers zijn aangepast om grote pieken te negeren die worden veroorzaakt door vacaturesites die vacatures op grote schaal herplaatsen.

The post Covid-19 en de internationale arbeidsmarkt appeared first on Textkernel.

Covid-19 en de Nederlandse vacaturemarkt

Amsterdam, 02-04-2020

De impact van Covid-19 (Corona) op de Nederlandse vacatures – een statusrapport

2 april 2020

Het Coronavirus houdt heel de wereld in zijn greep. Nieuwsradio BNR benaderde ons met de vraag wat dit voor effect heeft op het aantal vacatures in Nederland. Onze senior data consultant Bauke Visser zocht het uit.

Interview met Bauke Visser, Senior Data Consultant bij Textkernel

Wat voor impact zie je in het aantal vacatureplaatsingen?

De onderstaande grafiek laat dat zien: normaal vinden wij voor Nederland ongeveer 450.000 tot 500.000 nieuwe vacature-advertenties per week. Dat ligt nu al een aantal weken 10-15% lager. De hoeveelheid vacatures die we nu al een week of 5 zien, zien we normaalgesproken alleen tussen kerst en oud en nieuw.

Vanaf eind februari zagen we al een afname in het aantal nieuwe vacature-plaatsingen. Ik verwacht dat dit getal nog verder daalt. Vanaf medio/eind maart zien we dat ook bestaande vacatures (die al online stonden) veelvuldig offline werden gehaald.

Wat zijn de zwaarst getroffen beroepsgroepen?

Zoals onderstaande grafiek laat zien, is de horeca is het hardst getroffen, gevolgd door persoonlijke dienstverlening en recreatie, sport en toerisme. Administratie en klantenservice sluit de top vijf af.

Wanneer je een laag dieper gaat en kijkt naar de beroepsgroepen, dan zie je dat het aantal vacatures voor koks (-65%), receptionisten (-64%), medewerkers in de bediening (-64%) en kinderopvang (-57%) en secretaresses (-55%) zeer stevig is gedaald.

Buiten deze lijst zien we ook een flinke impact op beroepen als kappers en chauffeurs personenvervoer. Eigenlijk zien we over de gehele linie een flinke daling. Beroepen die nog wel relatief veel gevraagd worden, zijn specialistisch verpleegkundigen, verzorgenden, artsen en financieel analisten.

Bronvermelding

Deze data is afkomstig uit Jobfeed, de vacaturedatabase van Textkernel die alle online vacatures verzamelt, categoriseert en doorzoekbaar maakt om inzicht in de arbeidsmarkt te bieden.

Het interview van BNR Nieuwsradio met Bauke Visser van Textkernel vond plaats op 2 april 2020 om 6.00 uur. Beluister het interview hier.

Voor meer informatie over het effect van het Corona-virus op de internationale arbeidsmarkt, klik hier.

The post Covid-19 en de Nederlandse vacaturemarkt appeared first on Textkernel.

Jobfeed doorbreekt magische grens van 1 miljard

Amsterdam, 22-01-2020

Textkernel’s Big Data tool heeft een miljard online vacatures gevonden!

Jobfeed, Textkernel’s doorzoekbare online vacaturedatabase, is inmiddels de magische grens van 1 miljard online vacature-advertenties gepasseerd. Voor het Jobfeed-development team is het bereiken van deze mijlpaal een klein jubileum. Reden voor ons om dit ongelofelijke aantal online vacatures eens van dichtbij te bekijken.

Wil je meer weten? Download de volledige infographic hier:

The post Jobfeed doorbreekt magische grens van 1 miljard appeared first on Textkernel.

< Nieuwer | Huidige | 2 | 3 | 4 | Ouder >

Aanmelden voor de nieuwsbrief

U moet cookies toestaan om dit formulier te kunnen invullen en verzenden.

Vul een geldig e-mailadres in
Privacy verklaring

Een greep uit onze klanten

Wilt u de uitgebreide klantcases lezen? Bezoek de Referenties pagina.